Stijl

Zijn managementstijl is coachend. Op grond van een heldere missie worden een strategische koers bepaald en duidelijke doelen gesteld. Alles in goed overleg met het management en de medewerkers.
Periodiek worden de resultaten geëvalueerd. Op basis van de bevindingen worden de plannen zo nodig bijgesteld.

Volgens de filosofie van Resultancy mag bovenmatig presteren zeker beloond worden. Immers, resultaat telt en profijt is makkelijker te delen dan verlies!

Coaching

Zijn kennis, vaardigheden en persoonlijke gedragskenmerken op het gebied van algemeen, financieel en riskmanagement komen het beste tot zijn recht bij ondernemingen in een vroege fase of als belangrijke veranderingen en/of verbeteringen tot stand moeten worden gebracht. Hij is allesbehalve een “beheerder”.

Dat wil echter niet zeggen dat hij niet betrokken blijft bij de uitvoering van de strategie. In de eerste maanden van de uitvoering van de strategische keuzes of een project wordt Arjo vaak gevraagd om hands on een bijdrage te leveren, te evalueren en zo nodig bij te sturen. Hierin volgt hij het Plan, Do, Check, Act (PDCA) principe. Lees meer hierover in Aanpak.

Achtergrond

Arjo van Trigt studeerde bedrijfskunde en werkte ruim 20 jaar bij de Rabobank. Eerst in diverse managementfuncties en later als directeur bij verschillende lokale kantoren. Nu gebruikt hij inmiddels al meer dan 10 jaar deze financiële kennis en managementvaardigheden om ondernemingen te begeleiden.
Lees meer over Arjo op Linkedin linkedin icon

Sparringpartner voor directie en management

Op parttime basis voert Arjo van Trigt  opdrachten uit als lid van de Raad van Commissarissen, als parttime interim manager in directie- en managementteams van MKB ondernemingen of bij organisaties die voor ingrijpende veranderingen of projecten staan.

Frank Knotter, algemeen directeur Rijnmond Bouw BV: Ik heb Arjo echt leren kennen als een zeer vakkundig, gedreven maar vooral oprecht adviseur, partner en mens waarbij zijn loyaliteit heel hoog in het vaandel staat. Dit heeft geresulteerd in een partnerschap waarin ik blindelings en zonder enige twijfel zijn adviezen kan opvolgen.